Kronen, bruggen en meer bij Centrum voor Mondzorg Tanthof in Delft

U vindt hier een overzicht van enkele van onze diensten.

Onze tandartsenpraktijk in Delft levert algemene tandheelkunde en vele specifiekere services. Periodieke controles zijn belangrijk om gebitsproblemen in een vroeg stadium te herkennen. Bovendien voorkomt een periodieke behandeling nieuwe problemen. Eventuele gaatjes in tanden of infecties van het tandvlees worden snel gevonden en zo nodig maken we een afspraak voor een behandeling. Meestal zijn een paar tips voor eigen gebitsverzorging echter genoeg.

Preventie en Mondhygiëne

Preventieve zorg is belangrijk om tandvleesproblemen en gaatjes te voorkomen. Ontstoken tandvlees kan leiden tot onherstelbare schade aan het gebit, waardoor u in het uiterste geval tanden en kiezen kunt verliezen. Een bezoek is daarom aan te raden in de volgende gevallen:

  • bloedend tandvlees
  • pijnlijk tandvlees
  • rood of gezwollen tandvlees
  • een langdurige vieze smaak of slechte adem
  • bij regelmatig verschijnen van nieuwe gaatjes
  • zichtbaar tandsteen

Of u verzekerd bent voor de kosten kunt u nalezen in uw verzekeringspolis.

Bekijk onze tarieven

Bleken

In Centrum voor Mondzorg Tanthof in Delft laten esthetisch tandheelkundigen uw gebit weer stralen. Wanneer u last heeft van zichtbaar gele tanden is het veelal mogelijk uw tanden bij onze tandartsen in Delft te laten bleken. 


De behandeling met bleekgel is pijnloos en veilig. Professioneel toezicht is belangrijk, dus blijf liever uit de buurt van universele bleekkits. De tandarts onderzoekt vooraf of uw mond en tandvlees gezond zijn en maakt vervolgens een afdruk van uw gebit. Met die afdruk worden bleeklepels gemaakt. Deze passen precies op uw tanden.


Thuisbleekmethode

Met de bleeklepel en de bleekgel bleekt u thuis met zekere regelmaat uw tanden. Van te voren overleggen we even hoe vaak en hoe lang u dit het beste kunt doen.

Vullingen

Gaatjes zijn verloren gegane gedeeltes van de tand. Dit gebeurt door bacterieel tandbederf. Poetsen helpt dit voorkomen. Als er toch een gaatje is ontstaan, kan dit hersteld worden met vulmateriaal. Tandbederf wordt verwijderd en vervangen door bijvoorbeeld een witte vulling. Komt u op tijd voor een behandeling bij de tandarts, dan kunnen uitgebreidere behandelingen voorkomen worden.

Kronen en bruggen

Als tanden of kiezen ver zijn aangetast, kunnen er kronen of bruggen geplaatst worden. Meestal zijn hiervoor twee afspraken benodigd.


De kroon

Kronen zijn metalen of keramische kapjes die precies op een afgeslepen tand of kies passen. Hiervoor is een afdruk of digitale scan nodig. Een kroon wordt bestendig vastgelijmd. Hierdoor kunt u weer normaal kauwen en eten.


De brug

Als een tand geheel ontbreekt kan de tandarts veelal een brug plaatsen. Dit bestaat uit twee of meer kronen en een tussendeel. Als een brug is gemaakt, kan de patiënt weer beter kauwen. Ook wordt verdere scheefgroei van de tanden voorkomen. De tanden gaan er weer beter uitzien.


Ziektekostenverzekering
Kronen en bruggen worden door sommige ziektekostenverzekeringen vergoed. Bekijk uw polis vooraf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wortelkanaalbehandeling

Binnenin de tand zit weefsel. Dit kan door allerlei oorzaken ontstoken raken. De tand zou dan extra gevoelig kunnen worden voor warme of koude temperaturen. Soms zijn er geen klachten, maar sommige patiënten ervaren hevige pijn. Het niet behandelen van ontstoken tandweefsel kan leiden tot kaakbotontsteking en tanduitval.


De behandeling

Uw tandarts maakt eerst röntgenfoto’s om te kijken waar de ontsteking zich precies bevindt. Onder verdoving wordt ontstoken weefsel verwijderd. Het overgebleven deel wordt gereinigd. Daarna worden de kanalen met guttapercha gevuld. Napijn kan enige dagen aanhouden, maar gaat vanzelf weer weg.

Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel die onder verdoving in het kaakbot wordt bevestigd. Deze kan in één of in twee fasen worden geplaatst. De kunstwortel hecht zich in de loop van tijd zelf aan het kaakbot. Later wordt er een kroon, brug of kunstgebit aan bevestigd.


Nazorg

Een implantaat heeft wat tijd nodig om vast te groeien en goed te genezen. Daarom moet het de eerste 2,5 maanden minimaal worden belast. Later is goed reinigen belangrijk.

Parodontologie

Als tandplaque niet goed van tanden en kiezen verwijderd wordt, ontstaat er een ontsteking aan het tandvlees: gingivitis. Bij parodontitis breidt de ontsteking verder uit naar het onderliggende kaakbot. Het tandvlees komt los van de tanden en kiezen. Er ontstaat een pocket, hierin kan makkelijk plaque en tandsteen ontstaan waardoor de ontsteking zich steeds verder uitbreidt.


Symptomen van parodontitis kunnen zijn: rood, slap, teruggetrokken en gezwollen tandvlees, dat bloedt bij het poetsen. Ook een slechte adem en/of smaak kan een symptoom zijn. Het kan ook zijn dat u nog niets merkt, maar de tandarts bij de controle de beginnende kenmerken ontdekt.


Parodontale behandelingen worden gedeclareerd met een T-code. Of u verzekerd bent voor deze kosten kunt u nalezen in uw verzekeringspolis.

Neem contact op

Wilt u meer weten over een bepaald onderwerp? Klik hier voor Brochures.